Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 6 октомври 2015 г. Първа САГБАЛ „Св. София“ представи резултатите от успешно изпълнен проект, финансиран от ФУГРС, в присъствието на заместник-кмета по здравеопазването д-р Антоанета Пейчева и заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов


 Проектът е за „Подобряване на социалната инфраструктура и качеството на медицинските услуги в „Първа специализирана акушеро - гинекологична болница за активно лечение “Света София“ ЕАД, чрез извършване на ремонтни дейности в сектор „Операционни зали“ и закупуване на нова медицинска апаратура“. Той е на обща стойност 574 714 лв., като 478 928 лв. са предоставени под формата на заем по инициативата JESSICA. От тях 239 464 лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, както следва:

ü финансиране от Европейски фонд за регионално развитие – 35 920 лв.

ü финансиране от националния бюджет на Република България – 203 544 лв.

ü средства, предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД - 239 464.22 лв. (50%).

В рамките на проекта е извършен ремонт на Отделението по анестезиология и интензивно лечение, Операционния блок, коридора и фоайето на първия етаж на лечебното заведение, както и на козирката на входа на болницата. Закупени са 2 ултразвукови и един наркозен апарат.

Основната цел на проекта е осигуряване на адекватна, ефективна, висококачествена специализирана медицинска дейност в Първа САГБАЛ „Света София“ чрез подобряване на материалната база. С реализирането на проекта се достигат европейските стандарти за компетентна и качествена анестезиологично-реанимационно лечебна и консултативна помощ на акушеро-гинекологичните звена.  

 

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)