Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 23 септември 2014 г. се състоя официалното подписване на седмото споразумение за финансиране на градски проект - “Изграждане на Многофункционален спортен комплeкс "Зона Б-5", част от изграждането на парк Възраждане" (1 етап)


На 23 септември 2014 г., от 11:00 ч., в   Зала 1  на Столична община (ул. “Московска” 33) се състоя официалното  подписване на седмото споразумение за финансиране на градски проект - “Изграждане на Многофункционален спортен комплeкс "Зона Б-5", част от изграждането на парк Възраждане" (1 етап) на  общинско дружество "Спортна София - 2000" ЕАД.  Споразумението бе подписано от г-жа Надя Данкинова - изпълнителен директор на „Фонд  за устойчиво градско развитие  на София“ (ФУГРС) ЕАД  и от г-н Бойко Додов - изпълнителен  директор на "Спортна София - 2000" ЕАД в присъствието на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова.


 
Общият размер на одобрения заем е 3 026 795 лв. от които 1 513 397.50 лв., предоставени от Оперативна програма „Регионално разитие 2007-2013 г.“ по силата на Оперативно споразумение, сключено между ФУГРС, ФЛАГ и Европейската инвестиционна банка, и 1 513 397.50 лв., предоставени от ФУГРС ЕАД.  Предназначението на заема е финансиране на първия етап от инвестиционен проект за модернизиране на спортната инфраструктура в град София и облагородяване на градската среда чрез изграждане на места за спорт и отдих в  район Зона Б-5, част от изграждането на парк „Възраждане“. По проекта се предвижда изграждането на Многофункционален Спортен комплекс за спортове на открито – „Зона Б-5-4" на площ от 23 897 кв. м., който ще предлага разнообразен набор от услуги и възможност за практикуване на множество спортове на открито. На територията на комплекса ще се провеждат любителски тренировки по различни спортове на открито, състезания и турнири, фирмени тийм билдинги, семейни тържества, работа с деца в неравностойно положение и др. Проектът е подкрепен от Столична Община и Министерството на спорта на Република България.

 
Проектът е оценен от банката-партньор на ФУГРС ЕАД - Райфайзенбанк България и е одобрен за финансиране с решение на Инвестиционния комитет на фонда от 9 юли 2014 г.

 

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)