Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 1 април 2014 г.в магичния театър-ресторант на Астор (бул. „Черни връх“ 29) се състоя пресконференция във връзка с проект “Magic Castle” – Sofia


На 1 април 2014 г.в магичния театър-ресторант на Астор (бул. „Черни връх“ 29) се състоя пресконференция във връзка с проект “Magic Castle” – Sofia, финансиран от ФУГРС ЕАД.В пресконференцията взеха участие Маг Астор и дъщеря му Ари, управители на „Ред  Касел“  ЕООД, г-жа Надя Данкинова -  изпълнителен директор на ФУГРС, г-жа  Емилия Стоянова – началник отдел „Институционални клиенти“ в Райфайзенбанк България и г-н Димитър Черкезов – представител на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“.


Проектът представлява  завършваща част от процеса на изграждане на първия център на илюзионното изкуство в България, създаден по подобие на известния магичен замък в Холивуд. Сградата е изградена около къщата на Мистър Сенко, а собственик е Маг Астор.Общият размер на одобрения кредит е 300 000 лв., от които 150 000 лв., предоставени от Оперативна програма „Регионално разитие 2007-2013 г.“ по силата на Оперативно споразумение, сключено между ФУГРС, ФЛАГ и Европейската инвестиционна банка, и 150 000 лв., предоставени от ФУГРС ЕАД.  Предназначението на заема е финансиране на дейностите, свързани с насърчаване развитието на културната инфраструктура чрез обособяване на музейна част в комплекса, доставка на оборудване, закупуване на експонати на Илюзионното изкуство, провеждане на събития за популярзиране на магичното изкуство и др.


Пресконференцията е част от програмата, предвидена за официалния празник на магьосника, който от 1975 г. се състои на 1 април. Традиционно майсторите на фокуса се събират в магичния театър-ресторант, като тази година празненствата включват магичен базар, състезание за млади магове, семинар и магична вечер. Преди началото на пресконференцията бе направен тур из Магичния замък.

 


 

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)