Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 12 март 2014 г. в офиса на „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД се състоя официалното подписване на второто споразумение за финансиране на градски проект, който ще се реализира на територията на Столична община по линия на инициативата


На  12 март 2014 г. в офиса на „Фонд  за устойчиво градско развитие  на София“ ЕАД се състоя официалното  подписване на второто споразумение за финансиране на градски проект, който ще се реализира на територията на Столична община по линия на инициативата JESSICA. Проектът е завършваща част от процеса на изграждане на “Magic Castle” – Sofia - първият център на илюзионното изкуство в България, създаден по подобие на известния магичен замък в Холивуд. Сградата е изградена около къщата на Мистър Сенко, а собственик е самият Маг Астор.

 

Общият размер на одобрения кредит е 300 000 лв., от които 150 000 лв., предоставени от Оперативна програма „Регионално разитие 2007-2013 г.“ по силата на Оперативно споразумение, сключено между ФУГРС, ФЛАГ и Европейската инвестиционна банка, и 150 000 лв., предоставени от ФУГРС ЕАД. Със заема ще бъдат финансиранидейностите пряко свързани с насърчаване развитието на културната инфраструктура, а именно: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на Илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.

 

 Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на ФУГРС  - г-жа Надя Данкинова и управителите на „Ред  Касел“  ЕООД. Предвижда се комплекс “Magic Castle” да се превърне в притегателен център със своя уникален дизайн и архитектура и да бъде част от обектите, включени в кампанията за промотиране на София за Европейска столица на културата през 2019 г.Проектът е подкрепен  от Столична община.

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)