Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 9 август 2013 г. в офиса на „Фонд за устойчиво градско развитие на София“ ЕАД се състоя официалното подписване на първото споразумение за финансиране на проект, който ще се реализира на територията на Столична община по линия на инициатива JESSICA


На  9 август  2013 г. в офиса на „Фонд  за устойчиво градско развитие  на София“ ЕАД се състоя официалното  подписване на първото споразумение за финансиране на градски проект, който ще се реализира на територията на Столична община по линия на инициативата JESSICA. Проектът представлява първи етап от предвижданата реконструкция и капитален ремонт на „Женски Пазар”, като обхваща зоната от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Св.Св. Кирил и Методий”.Общият размер на инвестицията за този етап е 8.4 млн. лева., а размерът на предоставеното финансиране е 7 086 911 лева.От тях 3 500 000 лева са средства от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“,  предоставени по силата на Оперативно споразумение между ФУГРС и Европейската инвестиционна банка, а останалите 3 586 911 лева са осигурени от ФУГРС.Предвижда се проектът да се изпълни за шест месеца, а погасяването на отпуснатия заем – за 14 годинис една година гратисен период .

 

Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на ФУГРС  - г-жа Надя Данкинова и изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД – Николай Георгиев.На събитието присъстваха кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, както и представители на медиите.

 

Проектът е подкрепен  от Столична община и е един  от проектите, които ще се реализират в Зоните за въздействие, определени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. София.

 

Основната цел на проекта е да се подобри средата и инфраструктурата на района и да се подпомогне развитието му като привлекателен за жителите, посетителите, инвеститорите, приходящите и работещите в него, както  и да се превърне в двигател за повишаване на неговата конкурентоспособност.Проектът представлява реконструкция на зоната от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Св.Св. Кирил и Методий”. Основните дейности, които ще се реализират в рамките на проекта са:изграждане на пет модулни едноетажни сгради, всяка от които съдържа по осем павилиона, с универсална търговска функция, както и площи за временни и сезонни пазари; подмяна на настилките по пътното платно и тротоарите на бул. Стефан Стамболов в споменатия участък;ремонт и подмяна на подземната и надземната инфраструктура (улично осветление, ВиК, противопожарни кранове, Wi-Fi мрежа и т.н.);
 


Снимки от подписването на споразумението за финансиранеКак ще изглежда женския пазар след финансирането от ФУГРС

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)