Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

ФУГР ЕАД сключи договор за финансиране на проект на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД


На 5.10.2018 г. в офиса на „Фонд за устойчиво градско развитие – ФУГР“ ЕАД г-жа Надя Данкинова, Изпълнителен директор на фонда и проф. д-р Асен Балтов, Изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ЕАД, подписаха договор за проектно финансиране чрез предоставяне на заем, предназначен за финансиране на допустими разходи по проект за градско развитие с наименование: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, модернизация, ремонт и реконструкция на клиники по изгаряне и пластична хирургия и обновление и модернизация на медицинска апаратура в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ЕАД. Това е четвъртия договор от етапа на реинвестиране.

 

Общата стойност на проекта е 9 267 804 лв., от които размерът на предоставеното финансиране от ФУГР ЕАД е 8 056 406 лв., като 2 336 358 лв. или 29% от средствата представляват рециклирани ресурси от първоначално предоставените средства от ОПРР, а останалитена 5 720 048 лв. или 71% са търговско финансиране, осигурено от ФУГР. Размерът на самоучастието на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ЕАД е 1 211 398 лв.

 

Проектът включва цялостно обновление на най-голямата и водеща в страната Клиника по изгаряния и пластична хирургия. Предвижда се въвеждане на мерки за енергийна ефективност, модернизация, ремонт и реконструкция на сградата, която към момента е самостоятелен обект в лошо състояние като сграден фонд и инсталации, с високи енергийни разходи и неотговарящи на съвременните изисквания за добри медицински практики  условия. Проектът предвижда и внедряване на иновативна медицинска апаратура в Урологичния, Неврохирургичния и Травматологичен комплекс на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ЕАД.

 

Изпълнението на проекта пряко ще допринесе за предлагане на по-висококачествена, достъпна и своевременна специализирана помощ, позволяваща навременното диагностициране и активно лечение на пациентите на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" ЕАД. В допълнение, с реализиране на предложените енергоспестяващи мерки, общият брутен годишен разход на енергия ще се редуцира с близо 47 % , а емисиите на въглероден диоксид с 213.3 тона/год.

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)