Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

ФУГР ЕАД представи възможностите за финансиране с Финансови инструменти в периода 2014-2020


На 23.06.2017 г., в гр. Велико Търново, се проведе Информационен ден на тема "Напредък по финансовите инструменти по ОПРР 2014-2020 г.", който беше насочен към общините на 39-те града, допустими за финансиране с финансов инструмент ФГР.

 

На събитието присъстваха представители на допустимите общини, зам. министъра на регионалното развитие г-жа Деница Николова, представители на ФМФИБ ЕАД, РФГР АД и ФУГР ЕАД.

 

Инвестициите, които новите Фондове за градско развитие ще подкрепят, са насочени основно към развитие на градската среда, прилагане на мерки за енергийна ефективност, развитие на интегриран градски транспорт, развитие на образователната, културната и спортната инфраструктура, както и развитие на туризма и обекти на културното наследство на страната по начин, който да осигури устойчивост на дейностите.

 

Изпълнителният директор на ФУГР ЕАД, г-жа Надя Данкинова, представи пред аудиторията най-важните елементи и изисквания при създаването на успешен екип, който да управлява изпълнението на проекти. Г-жа Данкинова посочи и възможностите за по-предприемачески подход при управление на стопанската дейност на общината, а също така и изключително важната роля на общината при насърчаването и подкрепата на частните проектни инициатори.

 

Представителите на РФГР говориха за идентифицирането на проектните идеи и структурирането на бизнес план на проекта.

 

Още за събитието може да прочетете на сайта на УО на ОПРР.

 

Презентацията на ФУГР ЕАД от събитието може да изтеглите от тук.

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)