Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

ФУГРС сключи първото си Споразумение за проектно финансиране от етапа на реинвестиране


На 22.02.2017 г., в присъствието на кмета на гр. София - г-жа Йорданка Фандъкова, се проведе официалното подписване на договора за финансиране на градски проект „Осигуряване на рентабилна здравна инфраструктура и подобряване качеството на медицинските услуги във Втора МБАЛ - София ЕАД, чрез закупуване и доставка на иновативна медицинска апаратура“.

 

Това е първият проект, финансиран от ФУГРС със средства от етапа на реинвестиране на иницативата JESSICA. Договорът беше подписан в присъствието на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, както и други представители на Столична община. 

 

С финансирането, предоставено от Фонда, ще бъде осигурена нова медицинска апаратура за клиниката по вътрешни болести, неврологичното отделение и кардиологичната клиника. Целта е да се подобри качеството на предоставяните медицински  услуги, да се повиши  рентабилността на здравното заведение, да се създаде възможност за изпълнение на иновативни медицински процедури, които са по-щадящи към пациентите, както и да се постигне по-качествена диагностика и цялостно лечение. Като резултат се очаква по-качествено и съобразено със съвременните критерии за добри медицински практики обслужване на голям брой пациенти.

 

Общата стойност на проекта е 599 880 лева с ДДС (499 900 лева без ДДС), от които размерът на предоставеното финансиране от ФУГРС е 499 900 лева, като 50% от средствата представляват рециклирани ресурси от първоначално предоставените средства от ОПРР, а останалите 50% са търговско финансиране, осигурено от ФУГРС. Размерът на самоучастието на Втора МБАЛ – София ЕАД е 99 980 лева.

 

Проектът е подкрепен от ръководството на Столична община и Столичен общински съвет. Г-жа Фандъкова отново подчерта изключително важната роля на ФУГРС за дисциплинирането на общинските търговски дружества. Реализацията на проекта на Втора МБАЛ-София ЕАД е пореден пример как при добро управление на общинските дружества могат да се преодолеят затрудненията, съществуващи от години, така че да се постигнат показатели, които да позволят привличане на външно финансиране и да гарантират устойчиво развитие.

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)