Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

На 20 декември 2015 г. се състоя официалното представяне на новоизградения учебен корпус, част от проект за изграждане на Образователно-спортен комплекс „Лозенец“


 

 

Проектът се реализира със заем в размер на 17.6 млн. лв., отпуснат от ФУГРС, по инициативата JESSICA. Успоредно с представянето на новата сграда се състоя и традиционния коледен базар на учениците на ЧСОУ „Св. Георги“.

 Учебният корпус е обезпечен с необходимите помещения за извършване на модерен образователен процес. Заложени са съвременни решения за намаляване на експлоатационните разходи, използване на алтернативни източници на енергия и постигане на  високи показатели за енергийна ефективност. Достъпът, присъствието и сигурността на децата се контролира чрез  система за контрол на достъп и видео наблюдение. Предвидени са всички системи и инсталации, необходими за модерно училище, включително BMS система, часовникова система, озвучаване, интерактивна ситема за обучение и други.

 Учебната база е проектирана при капацитет от около 50 деца на випуск, разпределени по 12 или 15 в паралелка, според възрастовата група. Образователният комплекс включва 87 класни стаи, включително специализирани кабинети, медицински кабинети, библиотека, стаи за учители, зони за почивка на учениците, столова и др. Втората част на проекта включва изграждането на спортен комплекс и детска градина, които се очаква да приключат до средата на 2016 г.

""""

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)