Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

Първа многопрофилна болница за активно лечение - София ЕАД представи шестте високотехнологични уреда, закупени по проект, финансиран от ФУГРС ЕАД


В рамките на събитие, състояло се на 19 декември 2014 г., и в присъствието на заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ Деница Николова, столичния кмет Йорданка Фандъкова, председателя на здравната комисия на СО - доц. Лилянда Еленкова бяха представени шестте високотехнологични медицински уреда, закупени по проект  „ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ УСЛУГИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕНТАБИЛНА ЗДРАВНА ИНФРАСТРУКТУРА В ПЪРВА МБАЛ ЧРЕЗ ЗАКУПУВАНЕ И ДОСТАВКА НА ИНОВАТИВНА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА В ПЪРВА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД“. Проектът е на обща стойност 700 596 лв., като 583 830 лв. са предоставени под формата на заем по инициативата JESSICA. От тях 291 915  лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, а останалите 291 915  лева (50%) са средства, предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД.

В рамките на проекта са закупени набор за лапароскоска хирургия; сет лазерен литотриптер 30w, комплект с флексибилен уретеро-реноскоп с два работни канала; преносим, автономен ултарзвуков скалпел за дисекция и хемостаза на кръвоносни съдове с диаметър до 5 mm; система за гастро- и колоноскопия; портативен ехограф за изследване на интра и екстракраниални съдове и наркозно- дихателен апарат. Реализацията на проекта предоставя на болницата нови възможности за диагностициране и опериране чрез нов, по-безболезнен и неинвазивен начин, което ще я направи предпочитана от множество пациенти.

 ""

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)