Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

Изграждане на „Пазар на цветята” на „Пазари Север“ ЕАД

Предназначението на заема е финансиране на дейностите, свързани с изграждане на „ПАЗАР НА ЦВЕТЯТА“ и прилежащата към него инфраструктура. По този начин, продажбата на растителни видове както на едро, така и за обикновените потребители и любители на цветята, ще бъде организирана по модерен начин. Това от своя страна ще допринесе за създаването на цялостна система за дистрибуция и изложение на растителни декоративни видове.

Това е първият пазар в България с иновативен зелен покрив. Главният вход на Пазара на цветята посреща посетителите в едно приемно пространство, в което са концентрирани административна сграда, зала за презентации и бистро. В централната част са ситуирани търговски площи, които ще се зареждат с леки автомобили и бусове. По периферията са оформени пространства за търговия на едро, които ще се зареждат от по-едрогабаритни бусове и камиони. За да се облагороди допълнително територията на пазара, 40% от площта бе озеленена с оформени места за отдих, както и такива предназначени за пешеходни зони и пътища.

Размер на одобрения заем от ФУГРС: 2 558 000 лв. От тях 1 279 000 лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, а останалите 1 279 000 лева (50%) са средства, предоставени от ФУГРС ЕАД. Обща стойност на проекта: 3 197 500 лв.


^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)