Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню
На 4 февруари 2015 г., по повод Световния ден за борба с рака в аулата на „СБАЛ по Онкология“ ЕАД се състоя официалното представяне на договор за финансиране на градски проект: „РАЗВИТИЕ НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ В СБАЛО – ЕАД, гр. София

Общата стойност на проекта е 5 596 088 лв., като 4 233 630 лв. са предоставени под формата на заем по инициатива JESSICA. От тях 2 116 815 лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, а останалите 2 116 815 лева (50%) са средства, предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД

виж повече
На 26 януари 2015 г. се състоя официалното подписване на десетия договор за финансиране на градски проект - „Парк „Възраждане”, гр. София, район „Възраждане”, м. „Зона Б-5-4”, кв. 1a, УПИ I и УПИ III“ – I етап на общинско дружество „Софийски имоти” ЕАД

Проектът предвижда изграждането на зелена площ за обществено ползване с паркинг за 54 паркоместа, нова монолитна сграда на две нива за кафе-ресторант, съоръжение за катерене, амфитеатър за провеждане на културни и акционни събития, зона за циркова площадка и др. Реализацията на проекта ще създаде условия за подобряване на обществената среда за отдих и развлечения от семеен тип на територията на Столична община и в частност в район „Възраждане”.

виж повече
Първа копка по проект „Изграждане на образователно-спортен комплекс в гр. София, район Лозенец“

На 26 януари 2015 г., в присъствието на вр. и.д. посланик на Великобритания г-жа Сара Райли, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник министъра на образованието проф. Николай Денков се състоя събитие за първа копка по проект „Изграждане на образователно-спортен комплекс в гр. София, район Лозенец" с инвеститор - ОБРАЗОВАТЕЛНО – СПОРТЕН КОМПЛЕКС ЛОЗЕНЕЦ ЕАД.

виж повече
На 23 януари 2015 г., от 10:00 ч., в офиса на ФОНД ЗА УСТОЙЧИВО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ ЕАД се състоя официалното подписване на деветия договор за финансиране на градски проект - „ИЗГРАЖДАНЕ НА „ПАЗАР НА ЦВЕТЯТА“ на общинско дружество „Пазари Север”

На 23 януари 2015 г., от 10:00 ч., в офиса на ФОНД ЗА УСТОЙЧИВО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ ЕАД се състоя официалното подписване на деветия договор за финансиране на градски проект - „ИЗГРАЖДАНЕ НА „ПАЗАР НА ЦВЕТЯТА“ на общинско дружество „Пазари Север” ЕАД. Договорът бе подписан от изпълнителния директор на ФУГРС ЕАД - г-жа Надя Данкинова и изпълнителния директор на „Пазари Север” ЕАД – г-жа Райна Александрова.

виж повече
„Четвърта многопрофилна болница за активно лечение - София” ЕАД представи четирите високотехнологични уреда, закупени по проект, финансиран от ФУГРС

В рамките на събитие, състояло се на 19 януари 2015 г., и в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кмета по направление "Столично общинско здравеопазване" ген. Стоян Тонев, бяха представени четирите високотехнологични медицински уреда, закупени по проект „ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕНТАБИЛНА ЗДРАВНА ИНФРАСТРУКТУРА И ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ УСЛУГИ В „IV МБАЛ-СОФИЯ” ЕАД, ЧРЕЗ ЗАКУПУВАНЕ И ДОСТАВКА НА НОВА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА”.

виж повече
Първа многопрофилна болница за активно лечение - София ЕАД представи шестте високотехнологични уреда, закупени по проект, финансиран от ФУГРС ЕАД

В рамките на събитие, състояло се на 19 декември 2014 г., и в присъствието на заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ Деница Николова, столичния кмет Йорданка Фандъкова, председателя на здравната комисия на СО - доц. Лилянда Еленкова бяха представени шестте високотехнологични медицински уреда, закупени по проект „ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ УСЛУГИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕНТАБИЛНА ЗДРАВНА ИНФРАСТРУКТУРА В ПЪРВА МБАЛ ЧРЕЗ ЗАКУПУВАНЕ И ДОСТАВКА НА ИНОВАТИВНА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА В ПЪРВА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД“.

виж повече
Магичният замък спечели специална награда в конкурса „Сграда на годината“ 2014 г.

Проектът „Магичен замък“, чиято музейна част е финансирана от ФУГРС получи специална награда в категория Сгради-съвременна културна инфраструктура в конкурса „Сграда на годината“ 2014 г.

виж повече
Осмото споразумение за финансиране на градски проект - „Изграждане на образователно-спортен комплекс в гр. София, район Лозенец“, бе подписано между ФУГРС ЕАД и „Образователно-Спортен Комплекс Лозенец“ АД.

Общият размер на одобрения заем е 17 602 470 лв., от които 8 801 235 лв., предоставени от Оперативна програма „Регионално разитие 2007-2013 г.“ по силата на Оперативно споразумение, сключено между ФУГРС, ФЛАГ и Европейската инвестиционна банка, и 8 801 235 лв., предоставени от ФУГРС ЕАД. Предназначението на заема е изграждане на модерен образователен център за деца в училищна и предучилищна възраст в кв. Лозенец, който е обезпечен със съвременна техническа база и съоръжения за спорт и с необходимите помещения за извършване на високо квалифициран образователен процес, както и спортни съоръжения за нуждите и обучението на деца от детска градина до завършване на гимназия.

виж повече
Два от проектите, финансирани от ФУГРС, са номинирани в престижния Национален конкурс "Сграда на годината" 2014 г

Два от проектите, финансирани от ФУГРС, са номинирани в престижния Национален конкурс "Сграда на годината" 2014 г.

виж повече
На свое заседание, проведено на 20 ноември 2014 г., Инвестиционният комитет на ФУГРС одобри отпускането на кредит за изпълнението на проект на „Софийски имоти” ЕАД.

Проектът предвижда изграждането на новопроектирана зелена площ за обществено ползване с паркинг за 54 паркоместа, нова монолитна сграда на две нива за кафе-ресторант, съоръжение за катерене амфитеатър за провеждане на културни и акционни събития, зона за циркова площадка и др.

виж повече
^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)