Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню
На 03.11.2016 г. се проведе официалното представяне на проекта на ДКЦ XII - София

На 3.11.2016 г. от 11:00 часа се проведе официалното представяне на градски проект „Подобряване качеството на медицинските услуги и осигуряване на рентабилна здравна инфраструктура в ДКЦ XII гр. София чрез закупуване и доставка на иновативна медицинска апаратура”, финансиран от „Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС“ ЕАД.

виж повече
ФУГРС подкрепи провеждането на Форум "Градът" 2016

"Фонд за устойчиво градско развитие на София - ФУГРС" ЕАД бе официален партньор на Форум "Градът" 2016. Изпълнителният директор на Фонда, Надя Данкинова, взе участие в първия панел на събитието, чиято тема бе "Перспективи за развитие на българските градове". В рамките на този панел бяха представени инвестиционните програми за периода 2014-2020 г., модели и инструменти за финансиране на градски проекти и насоки и предизвикателства пред устойчивото развитие на българските общини.

виж повече
„Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС“ ЕАД сключи своя четиринадесети договор за финансиране на градски проект по линия на инициативата JESSICA.

На 11.08.2016 г., в присъствието на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, г-н Дончо Барбалов – зам. кмет на столична община и д-р Веселин Милев – председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика на столичен общински съвет, се състоя официалното подписване на договор за финансиране на проект „Подобряване качеството на медицинските услуги и осигуряване на рентабилна здравна инфраструктура в ДКЦ XII гр. София чрез закупуване и доставка на иновативна медицинска апаратура”.

виж повече
На 17 април 2016 г. официално бе открит Парк "Възраждане"

На 17 април 2016 г. бе официално открит Парк "Възраждане" - първият изцяло новоизграден парк в София от близо 30 години насам. Това е поредният успешно завършен проект, финансиран със средства от "Фонд за устойчиво градско развитие на София - ФУГРС" ЕАД, по линия на инициативата JESSICA. Заемът, който ФУГРС предостави на общинското дружество "Софийски имоти" ЕАД за изпълнението на проекта е в размер на 1 742 060 - 871 030 лв. (50%) от тези средства са предоставени от ОП "Регионално развитие 2007-2013 г.", а останалите 50% са търговско финансиране, осигурено от ФУГРС.

виж повече
Отвори врати Медицински Център „Салвебис“, гр. София, във връзка с изпълнението на проект „Иновативно лечение на заболяването „ендометриоза“ и статични заболявания на ЖПО в „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР САЛВЕБИС“ – София“.

В началото на месец март 2016 г. официално бе открит поредния успешно завършен проект, финансиран от „Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС“ ЕАД по инициативата JESSICA - Медицински център "Салвебис", гр. София. Общата стойност на проекта е 1 411 317 лева, като 510 000 лева са предоставени под формата на заем по инициативата JESSICA. От тях 255 000 лева (50%) са предоставени от ОП „Регионално развитие 2007-2013“, а останалите 255 000 лева (50%), са средства, предоставени от „Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС“ ЕАД.

виж повече
На 4 февруари 2016 г., по повод Световния ден за борба с рака, в „СБАЛ по Онкология“ ЕАД се състоя официалната церемония по откриване на новата Клиника по урология във връзка с успешно изпълнение на проект: „РАЗВИТИЕ НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ЛЕЧЕНИЕ В СБА

На събитието присъстваха г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, г-н Адам Персенски – заместник министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – Председател на Комисия по здравеопазването в НС, г-жа Надя Данкинова – изпълнителен директор на ФУГРС ЕАД, официални гости от НС, МС, МЗ, БЛС. Проектът за модернизация на лечебното заведение включва финансиране на дейности, свързани с подобряване и модернизиране на здравната инфраструктура в СБАЛО – ЕАД. Общата стойност на проекта е 5 596 088 лв., като 4 233 630 лв. са предоставени под формата на заем по инициатива JESSICA. От тях 2 116 815 лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, а останалите 2 116 815 лева (50%) са средства, предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД.

виж повече
На 28 декември 2015 г., в присъствието на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община и г-жа Надя Данкинова – изпълнителен директор на ФУГРС ЕАД, бе представена новата ледена пързалка на "Спортна София 2000“

Пързалката е част от мултифункционалния спортен комплекс на открито в парк „Възраждане“, Зона Б-5, реализиран със заем по инициативата JESSICA. През целия ден входът е свободен за посетители, а учениците и децата от детските градини могат да ползват съоръжението безплатно всеки ден от 08:00 до 09:30 ч.

виж повече
На 20 декември 2015 г. се състоя официалното представяне на новоизградения учебен корпус, част от проект за изграждане на Образователно-спортен комплекс „Лозенец“

Проектът се реализира със заем в размер на 17.6 млн. лв., отпуснат от ФУГРС, по инициативата JESSICA. Успоредно с представянето на новата сграда се състоя и традиционния коледен базар на учениците на ЧСОУ „Св. Георги“. Учебният корпус е обезпечен с необходимите помещения за извършване на модерен образователен процес. Заложени са съвременни решения за намаляване на експлоатационните разходи, използване на алтернативни източници на енергия и постигане на високи показатели за енергийна ефективност.

виж повече
На 6 октомври 2015 г. Първа САГБАЛ „Св. София“ представи резултатите от успешно изпълнен проект, финансиран от ФУГРС, в присъствието на заместник-кмета по здравеопазването д-р Антоанета Пейчева и заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов

Проектът е за „Подобряване на социалната инфраструктура и качеството на медицинските услуги в „Първа специализирана акушеро - гинекологична болница за активно лечение “Света София“ ЕАД, чрез извършване на ремонтни дейности в сектор „Операционни зали“ и закупуване на нова медицинска апаратура“. Той е на обща стойност 574 714 лв., като 478 928 лв. са предоставени под формата на заем по инициативата JESSICA.

виж повече
На 25 септември 2015 г. в присъствието на министър-предеседателя Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Петър Москов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова бе официално представен високотехнологичният линеен ускорител, закупен по проект

Ускорителят представлява иновативна технология в света на лъчетерапията и в стереоткатичната радиохирургия на тумори с максимална прецизност.С подобен високотехнологичен линеен ускорител разполагат пет други държави в Европа - Швейцария, Германия, Италия, Полша и Турция, като по този начин УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД“ може да се превърне в референтен център за Източна Европа.

виж повече
^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)