Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

Център за лечение на очни болести "Зрение 2020"


На 10 януари 2018 г. ФУГР ЕАД сключи третия договор за проектно финансиране от етапа на реинвестиране.

 

По силата на този договор, Фондът ще предостави заем на ДЗЗД „Просперитас 2020“, който ще бъде използван за изграждане на център за лечение на очни болести „Зрение 2020“. В изпълнение на проекта ще бъде рехабилитиран и преустроен запуснат градски терен в центъра на Столицата, като същият ще бъде превърнат в модерно здравно заведение.

 

Проектен инициатор е проф. д-р Веселин Танев – водещ специалист в областта на офталмологията. Професор Танев е автор е на редица технологии, изобретения и рационализации за специализирани медицински апарати, сред които: технология за ултразвукова диагностика, иригационно-аспирационна логическа система за катарактна хирургия, лазерна екипировка за фотокоагулация на ретината на базата на лазер на пари на меден бромид, лазерна екипировка за изследване на рефракцията на окото. Заедно със своя висококвалифициран екип, проф. Танев ще работи в иновативния медицински център, който ще бъде изграден в изпълнение на проекта.

 

Общата цел на проекта е подобряване на качеството живот на населението, страдащо от зрителни заболявания, чрез предоставяне на достъп до висококачествени и иновативни медицинските услуги и технически средства. Дейностите на клиниката ще са фокусирани основно върху превенция и лечение на социално значими болести като катаракта, глаукома и други съдови увреждания в окото, водещи до слепота. Освен това, центърът за лечение на очни болести „Зрение 2020“ ще предлага и услуги, насочени към рехабилитация на пациентите и подобряване на социалната им интеграция. Предвижда се в клиниката да работят и психолози, които ще допринасят за социалната рехабилитация на пациентите, а в допълнение, ще има и специализиран персонал, който ще помага на слабозрящите да се научат да виждат и четат по-ефективно.

 

Изпълнението на този социално-значим проект ще допринесе за повишаване на качеството на живот на населението, страдащо от зрителни проблеми и ще спомогне за рехабилитирането на пациентите, като по този начин ще им позволи да водят пълноценен живот.

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)