Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

„Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД участва в семинар на тема „Интегрирано градско развитие чрез използване на финансови инструменти“


 „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД взе участиe в семинар на тема „Интегрирано градско развитие чрез използване на финансови инструменти“, който се проведе в периода 27-28.09.2017 г. в Експозиционен център „ФЛОРА“, гр. Бургас.

 

Изпълнителният директор на ФУГР ЕАД – г-жа Надя Данкинова – заедно с екипа на фонда, участваха в практическо обучение, насочено към възможностите за постигане на интегрирано градско развитие и подобряване на туристическата и културна инфраструктура чрез използване на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Семинарът бе организиран от НСОРБ-Актив ЕООД, а лектори бяха представители на двата действащи фонда за градско развитие по инициативата JESSICA – „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД и „Регионален фонд за градско развитие“ АД.

 

Проявеният интерес към практическия семинар бе голям. Аудиторията се състоеше от експерти от общински търговски дружества, евроексперти и финансисти от общините, които участват в разработването и управлението на проекти, реализирани с финансови инструменти. По време на форума бяха дадени разяснения относно същността на финансовите инструменти и в частност инструмента „Фонд за градско развитие“, допустимите кандидати и проекти, а също така и относно механизмите и процедурата за получаване на финансиране. Специално внимание бе отделено и на изискванията и начините за кръстосано финансиране на проекти.

 

Представените теми дадоха възможност за множество дискусии, чрез които присъстващите успяха да придобият нови знания относно използването на финансовите инструменти. Разгледаните примери от практиката помогнаха на присъстващите да осъзнаят необходимостта от по-интегриран подход при структуриране на проекти и включването на различни дейности, които да генерират приходи и да правят проекта устойчив.

 

Презентациите на ФУГР ЕАД от събитието може да видите тук.

 

 

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)