Фонд за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС) - Jessica София

Към основното съдържание
Към главното меню

„Четвърта многопрофилна болница за активно лечение - София” ЕАД представи четирите високотехнологични уреда, закупени по проект, финансиран от ФУГРС


В рамките на събитие, състояло се на 19 януари 2015 г., и в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кмета по направление "Столично общинско здравеопазване" ген. Стоян Тонев, бяха представени четирите  високотехнологични медицински уреда, закупени по проект  „ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕНТАБИЛНА ЗДРАВНА ИНФРАСТРУКТУРА И ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКИТЕ УСЛУГИ В „IV МБАЛ-СОФИЯ” ЕАД, ЧРЕЗ ЗАКУПУВАНЕ И ДОСТАВКА НА НОВА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА”. Проектът е на обща стойност 600 000 лв., като 500 000 лв. са предоставени под формата на заем по инициативата JESSICA. От тях 250 000  лева (50%) са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, а останалите 250 000  лева (50%) са средства, предоставени от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД.

В рамките на проекта са закупени Универсална електрохирургическа платформа; Аналогов мамограф; CR /дигитализация/ на рентгенова апаратура; Лазерен литотриптер в комплект с флексибилен уретерореноскоп. Чрез закупуване на медицинската апаратура  болницата цели да се осигури качествена и достъпна стационарна помощ, насочена към:

·         диагностика и активно лечение, възстановяване и укрепване на здравето на населението;

·         снижаване на заболеваемостта и смъртността на равнището на добрата медицинска практика;

·         повишаване качеството на живота на пациентите и техните близки, чрез облекчаване или отстраняване на основните и свързаните с тях заболявания.

^

  © 2016 - 2017 Фонд за устойчиво градско развитие
Всички права запазени.
 

Използваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си.


Сайтът е разработен от ИНАТ - Ивайло Божинов ЕТ (www.inat.biz)